• 0px
  • -960px
  • -1920px

Nieuwsoverzicht

Emmen 9 januari 2023
 

Zonder Boer geen Voer


Met het nummer 'Zonder Boer geen Voer' spreekt Henk Wijngaard zijn steun uit aan de Nederlandse boeren. Voor de in Stadskanaal geboren zanger is dit de tweeënzeventigste single sinds hij 45 jaar geleden doorbrak met het legendarische nummer MET DE VLAM IN DE PIJP. Henk Wijngaard werd daarmee het gezicht van de truckers in ons land.

Zeker de laatste jaren heeft Henk Wijngaard bij het uitbrengen van nieuwe singles altijd rekening gehouden met de actualiteit. Zo nam hij een nummer op over de abdicatie van de onlangs overleden PAUS BENEDICTUS XVI, haakte hij in op de coronapandemie en nam hij een protestsong op over de oorlog in OEKRAINE. Hij voegt daar nu een bijzonder lied aan toe over de boeren die door het stikstofbeleid in ons land in een wanhopige situatie terecht zijn gekomen.

'Ik zing graag liedjes met een inhoud, die me niet alleen aanspreekt maar waarmee ik me ook persoonlijk verbonden voel. Zingen is voor mij emotie. Hoe dichter een tekst bij me staat, hoe beter ik die kan vertolken. Ik wil dat een lied uit mijn hart komt,' vertelt Henk Wijngaard in een toelichting op het nummer ZONDER BOER GEEN VOER. 'Ik treed in het hele land op, maar als ik in mijn agenda kijk dan word ik het meest gevraagd op het platteland. Zelf woon ik alweer langere tijd in Emmen, wat ik ook beschouw als het platteland. Prive en in mijn werk word ik omgeven door mensen die op de een of andere manier betrokken zijn bij het boerenleven. Ik hoor hun verhalen. Ik ken hun zorgen over hun toekomst. De problematiek van het stikstofbeleid is als een grauwe deken over hun leven heen gevallen.

Met mijn nieuwe single probeer ik voor ze op te komen. Ik wil ze op deze manier een steuntje in de rug geven.'
Henk Wijngaard zegt reëel te zijn. 'Ik begrijp dat er voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen iets aan het milieu gedaan moet worden. Maar dan wel op een manier dat de boeren, die ons al eeuwen voorzien van voedsel, daarvan niet de dupe worden. Het is belangrijk dat er een beleid komt, waarbij de boeren actief worden betrokken en dat hen niet het onmogelijke wordt opgedrongen. We moeten er samen uitkomen. Ik denk dat wij dat aan onze boeren verplicht zijn. Belangrijk is dat wordt begonnen met het wegnemen van hun angst en onzekerheid om daarna tot een oplossing te komen,' aldus de zanger, die benadrukt dat hij als icoon van transport-Nederland ook een lans wil breken voor alle bedrijven, die een verlengstuk zijn van het boerenbedrijf.

Henk Wijngaard maakte 45 jaar geleden zijn landelijke doorbraak met MET DE VLAM IN PIJP. Sindsdien verschenen er van de Drentse zanger 42 albums, Hij bracht tot op heden ruim 70 singles uit en hij scoorde 20 nummer-1 hits.

Pers: StartUp Events - Dries Santing, tel. 0591-670062. Email: info@startupevents.nl

HENK WIJNGAARD boek je exclusief bij Startup Events

Voor meer informatie over een optreden van Henk Wijngaard, neem je eenvoudig contact met ons op. We voorzien je graag van beschikbare data en actuele prijs. Wij staan klaar om je te helpen bij de exclusieve boeking van Henk Wijngaard.


Emmen december 2022


 

 


Emmen 20-09-2022
 

Henk Wijngaard - Hit The Road

De nieuwe video clip Hit The Road Henk is uit!
 Emmen 13-09-2022

DOE MEE MET DE WIN ACTIE 

Deel, Like en Win - Henk Wijngaard- Hit the road Henk


Startup Events verloot in samenwerking met Telstar Music, 5 maal de nieuwe CD van:
HENK WIJNGAARD - HIT THE ROAD HENK

Wat moet je doen om mee te doen:
* Like de Facebook pagina van Henk Wijngaard
* Deel dit bericht.

Like, share en win!
De winnaars worden op vrijdag 30 september 2022 bekend gemaakt, houd de Facebook pagina Henk Wijngaard in gaten.
Emmen  2 april 2022
 

Meneer Poetin
Emmen 1 april 2022
 

Mijn Hart huilt als ik naar het Nieuws kijk

HENK WIJNGAARD: ‘MIJN AANKLACHT TEGEN WLADIMIR POETIN’

Op het moment dat VOLODYMYR ZELENSKI, de president van Oekraïne, afgelopen donderdagmorgen vanuit KIEV de leden van de TWEEDE KAMER in DEN HAAG toesprak en hen smeekte om meer steun van ons land in zijn strijd tegen de SOVJET UNIE, nam HENK WIJNGAARD in de TELSTAR STUDIO’s in WEERT de eerste protestsong uit zijn carrière op, die hij beschouwt als een aanklacht tegen WLADIMIR POETIN. Een nummer dat recht uit zijn hart kwam… 

Met de woorden ‘Meneer Poetin, kun jij nog rustig slapen na dit bloedbad dat door jou is aangericht…’ begon Henk Wijngaard geëmotioneerd de opname van zijn nieuwste single, die hij ziet als een aanklacht tegen de Russische president. ‘Niet dat ik de illusie heb dat Poetin naar mij zal luisteren, laat staan dat hij zich van wat ik zing iets zal aantrekken. Het lied is mij uit m’n hart gegrepen. Het is mijn manier om als artiest mijn afschuw uit te spreken over wat er zich in Oekraïne afspeelt. Het is ook mijn manier om de Oekraïners een riem onder het hart te steken. Het is onmenselijk wat zij meemaken. Al weken huilt mijn hart als ik naar het nieuws kijk en zie hoe een prachtig land totaal in puin wordt geschoten en onschuldige burgers worden vermoord of totaal berooid op de vlucht worden gejaagd...’ zegt de 75-jarige zanger uit Drenthe, die al bijna 45 jaar als de ‘zingende vrachtwagenchauffeur’ door het leven gaat.‘Meneer Poetin’ is Henk Wijngaard’s eerste protestsong. ‘Ik ben even in de huid gekropen van voorgangers als BOUDEWIJN DE GROOT, ARMAND, BARRY McGUIRE, DONOVAN en BOB DYLAN. Ik heb dat niet gedaan om ze te imiteren of in hun voetsporen te treden. Het was de onmacht die ik al weken voelde, die me op hun spoor zette. Dat wat Wladimir Poetin zich denkt te kunnen permitteren, maakt me elke dag weer woedend en wanhopig. Als artiest, als zanger en als muzikant is dit de manier om me te uiten. Ik hoop dat het publiek dit zal waarderen. Ik ben niet schatrijk. Ik heb geen miljoenen liggen om Oekraïne en haar burgers financieel te ondersteunen. Daarom stel ik de opbrengst van deze single ter beschikking van de hulporganisaties die zich voor Oekraïne en haar burgers inzetten,’ aldus Henk Wijngaard, die na afloop van de opname tot tranen toe was geroerd. ‘Beschouw de inhoud van dit nummer als een noodkreet. Het zijn de woorden van een eenvoudige zanger uit Nederland, die een op macht beluste dictator in Moskou wakker wil schudden…’, voegt hij er nog aan toe. 

Tekst: Ben Holthuis,Telstar Music. Weert 01-04-2022

Henk Wijngaard is beschikbaar voor promotie. Neem hiervoor contact op met Startup Events/Dries Santing: 0591 – 670062/ 0648282744 Email: info@startupevents.nl
 


Emmen 12 december 2021
 

Ode aan Max

Een nieuwe versie: Met de Vlam in de Pijp, speciaal voor de wereldkampioen Max Verstappen! 
 


Luister 'm ook op Spotify


Emmen 13 juni 2021
 

Happy Birthday

75! U look 2 good 2 B THIS old!
Happy birthday and best wishes.

Team Startup Events


Emmen 11 juni 2021

Reportage Henk Wijngaard - RTV Drenthe

RTV Drenthe maakt zaterdag een reportage over Henk Wijngaard, een dag voor zijn 75e verjaardag. Daar interviewt de verslaggever ook schrijver Twan Linders die het boek Met de vlam in de pijp over Henk Wijngaard schreef. In de reportage wordt ook aandacht besteed aan de signeersessie zaterdagmiddag in Emmen. De verslaggever is om 13.30 uur aanwezig bij het begin van de sessie in de Bruna Rietlanden (Valkenveld 115 - Rietlanden Emmen).De reportage is zaterdag vanaf 17.00 uur te zien in Drenthe Nu op TV Drenthe. En in de avond verschijnt op rtvdrenthe.nl ook een artikel over Henk Wijngaard waarbij ook deze reportage te zien zal zijn.
Emmen 30 april 2021
 


Emmen 30 april 2021
 

Jubileum Editie biografie Henk Wijngaard - Met de Vlam in de Pijp


Op 13 juni wordt Henk Wijngaard 75. Bovendien is het 45 jaar geleden dat zijn eerste single, met op de B-kant In m'n cabine, uitkwam.

Dat schreeuwt om een boek over Henks bewogen leven en carrière, met veel foto's. En dat komt er! Binnenkort verschijnt 'Henk Wijngaard - Met de vlam in de pijp'.

Henk vertelt daarin openhartig over zijn jeugd, de moeizame band met zijn moeder. Over zijn jaren in de koopvaardij, de ontmoeting met zijn vrouw, zijn eerste schreden in de muziek en de imposante carrière die volgde. Mensen rondom Henk komen aan het woord, zoals Fred Limpens en Dick van Altena, die veel van Henks hits schreven. Zij werden in 2009 geïnterviewd voor het eerste boek over Henk, dat de basis vormde voor deze herziene jubileumeditie.

Het boek bevat veel nooit eerder gepubliceerde foto's, van Henk als jong manneke en zijn trouwfoto's tot de zanger die al vijftig jaar op het podium staat.

'Henk Wijngaard - Met de vlam in de pijp' (pakweg 200 pagina's, volledig in kleur) kost 19,95 euro (plus 4,60 euro verzendkosten). Het boek verschijnt in een beperkte oplage. Om zeker te zijn dat je het binnenkort in huis hebt, bestel je een exemplaar. Stuur een mail met je adres naar info@uitgeverijcatharsis.nl

Emmen 17 december 2020

Kerstgroet 2020


2020 - Een jaar die we snel achter ons willen laten, maar zeer zeker niet snel zullen vergeten. Alle geplande optredens in 2020 zijn geannuleerd en dat betekende voor mij, letterlijk en figuurlijk een immense stilte en een groot gemis van fans en muziekvrienden.

Toch ga ik samen met mijn Trijn, vol goede hoop, het jaar 2021 in en zullen we samen met mijn management Startup Events kijken wat er voor mogelijkheden voorbij zullen komen in 2021. Zodra er meer duidelijkheid omtrent mijn optredens zullen zijn, zullen we dit laten weten langs de digitale weg via mijn website: Henk Wijngaard, mijn Facebookpagina of mijn facebook groep Vriendenkring van Henk Wijngaard .

Trijn en ik wensen u fijne feestdagen en een goed 2021 en hopen dat iedereen veilig en gezond mag blijven.

Met muzikale groet Henk Wijngaard.


Emmen 27 april 2020

Koningsdag 2020

Emmen 31 maart 2020

Met de Vlam in de Pijp -2020

Nu te downloaden op o.a op Spotify
#NowPlaying
 Emmen 06-03-2020
 

Henk Wijngaard on Spotify

Emmen 12 februari 2020

Henk zingt voor Trucker Arie
Begin februari 2020 heeft Henk Wijngaard een commercial opgenomen voor de Nederlandse loterij:Lotto.
In een sterrentent op het parkeerterrein van Goudreinet in Opheusden stonden Henk Wijngaard, Robert Kranenborg en vele collega Truckers voor de camera van Lotto.

Emmen 21 november 2019

Tranen op het Stuur - Een echte Truckersong


Mijn nieuwe single ‘Tranen op het Stuur’ gaat over het héle truckersleven. Het lied is tot stand gekomen in samenwerking met Beequip, dé leasemaatschappij voor zwaar materieel. Het is een lied geworden waar de logistieke wereld zich in herkent. Ik vind dat zelf heel goed gelukt! Jullie ook?

Download TRANEN OP HET STUUR hier
Emmen 01-11-2019

Vandaag is de release van mijn nieuwe album 'Tranen op het Stuur'! Dit album bevat 14 splinternieuwe nummers met 4 bonus nummers ‘Dat zijn vier grote hits uit mijn verleden.

Het album is verkrijgbaar bij verschillende verkooppunten o.a. via: bit.ly/HenkWijngaard-Tranenophetstuur en via de reguliere download sites: 

Henk Wijngaard on Spotify   Itunes

Emmen 31-10-2019

Telstar - Tranen op het StuurTranen op het Stuur. Een prachtig album gemaakt samen met Adri-Jan Hoes bij Telstar.


Emmen 23-10-2019

 

Tranen op het Stuur

Op 1 november 2019 komt mijn allernieuwste Cd album uit. Voor de nummers op dit nieuwe album ‘Tranen op het stuur’ ben ik een stapje verder gegaan. Zette ik in het verleden deur naar mijn ware ‘ik’ op een kier, nu heb ik die deur wagenwijd opengezet. Ik geef mezelf helemaal bloot. Ik zing over wat mij mijn leven lang heeft beziggehouden: liefde en verdriet, voor- en tegenspoed en droom en werkelijkheid. Dat ik er zo lang over heb gedaan om de durf te hebben me zo uit te drukken, heeft met mijn leeftijd te maken. Ik ben de zeventig gepasseerd. Ik heb alles in het leven meegemaakt en ik hoef me voor niets te schamen…’

Op het album ‘Tranen op het stuur’ zingt Henk Wijngaard o.m. over zijn bittere en harde jeugd zonder zijn ouders, over zijn ontmoeting met zijn echtgenote Trijntje (met wie hij nu al 55 jaar is getrouwd), over een jonge verliefde fan en over het dramatische afscheid van een dierbaar familielid, met wie hij nog veel had willen bespreken. ‘Maar dat niet alleen,’ zegt Henk. ‘Ik zing ook over de vervuiling van de wereld en de verruwing van de maatschappij. Dat zijn onderwerpen die mij, zoals bijna iedereen, dagelijks bezighouden en waarover ik me zorgen maak. ADRI-JAN HOES, mijn producer en platenbaas en bovendien de zoon van mijn ontdekker JOHNNY HOES, heeft mij voor de opnamen van dit album ruimbaan gegeven. Ik mocht helemaal mijn eigen gang gaan en dat heeft er ook toe bijgedragen dat dit mijn meest persoonlijke album tot nu toe is geworden. Er waren tijdens de opnamen momenten, waarop ik hevig ontroerd raakte. Dat hoor je in de liedjes terug. Adri-Jan Hoes en zijn rechterhand HANS VROLIJKS hebben mijn emoties op een fantastische manier weten vast te leggen. Ze hebben het allerbeste uit me gehaald.’  
 
Naast 14 splinternieuwe nummers bevat het album ‘Tranen op het stuur’ ook 4 bonusopnamen. ‘Dat zijn vier hits uit mijn verleden, die ik vandaag de dag bij elk optreden nog steeds moet zingen, zoals ‘Sneeuwwitte bruidsjurk’ en uiteraard ‘De vlam in de pijp’. Alle liedjes zijn een ode aan iemand of aan een fase uit mijn leven,’ zegt Henk Wijngaard, voor wie geen weekend voorbij gaat zonder dat hij wel ergens in het land op de planken staat. ‘Ik verbaas me over mijn volle agenda en nog meer over het publiek, dat mij op handen draagt. De truckers zijn me vanaf het begin van mijn carrière trouw gebleven en daar is de jeugd bijgekomen. Het is een kick om op een zaterdagavond voor enkele honderden jongeren te mogen optreden, die ieder liedje woord voor woord meezingen. Dat verbaast me iedere keer weer. De meeste jongeren moesten nog geboren worden, toen ik met mijn liedjes de hitlijsten haalde. En na afloop verdringen ze zich om me heen om een selfie te maken. Dat maakt me blij en alleen al om die reden heb ik besloten om het over stoppen voorlopig maar niet te hebben.’  

 


Emmen 09-10-2019

Beequip brengt Ode aan het MKB in samenwerking met Henk Wijngaard


In de Tweede Steeg in Amersfoort heb ik gisteravond mijn nieuwste levenslied, Tranen op het Stuur, gelanceerd. Tranen op het Stuur is opgedragen aan truckers van Nederland en gemaakt in samenwerking met het bedrijf BEEQUIP.

Leasebedrijf BEEQUIP brengt ode aan de groei van het MKB!

BEEQUIP wil met het lied de vrachtwagenchauffeurs van Nederland bereiken en kennis laten maken met de mogelijkheden voor het leasen van hun materieel.
Emmen 08-10-2019

 

Tranen op het Stuur

Mijn allernieuwste single "Tranen op het Stuur" is vandaag officieel uit! Deze single is een echte Truckersong en is de voorloper van mijn allernieuwste album dat binnenkort wordt uitgebracht.

Spotify - Henk Wijngaard: Tranen op het StuurProductie: Adri-Jan Hoes (Telstar)
Boekingen: info@startupevents
 


Emmen 11-09-2019

38e Vriendenkring voor Henk Wijngaard

Op zondag 20 october a.s. organiseert “ Vriendenkring Henk Wijngaard ” het jaarlijks optreden van Henk Wijngaard in Cafe  D`n Egelantier aan het wilhelminaplein 21 te Someren.

Dit jaar komt de enige echte Asfaltrocker Henk Wijngaard voor het 38e! opvolgend jaar optreden in Someren.
Henk gezelligheidskanon nummer een! van Nederland brengt tijdens zijn optreden een uitgebreid scala van truckersongs, countrysongs, en rock and rol, en natuurlijk zijn lange rij van hits, o.a.: Sneeuwwitte Bruidsjurk, Vlam in de pijp, He Suzie, en Beun de beunhaas en vele anderen.

Dus voor een gezellig middagje uit en voor het betere inhaakwerk, 'Met de vlam in de pijp naar Someren'!

Aanvang: 14:30 uur
Entree: Gratis

LET OP : VOL = VOL
Emmen 11-07-2019

Mack F700 “Big Henry” als Tekno miniatuur

In de jaren ’80 deed Henk diverse optredens met een Mack met de bijnaam “Big Henry”.  Deze Mack stond ook op diverse album hoezen waaronder “Asfalt-Rocker” en “Container Song”.  De legendarische Big Henry is door Tekno in schaal 1:50 geproduceerd en voorzien van tal van details. Het model bestaat uit meer dan 100 onderdelen en wordt voorzien van een uniek, genummerd certificaat.

Het model zal te koop zijn op de stand van Tekno op het Truckstar Festival te Assen op 27 en 28 juli 2019.

Emmen 10-01-2019Hierbij wil ik iedereen een prachtig, gezond, gelukkig en muzikaal 2019 toewensen. Terugkijkend op het afgelopen jaar mag ik me weer tot een gelukkig man rekenen. Ik heb vele van mijn fans mogen begroeten op feesten en evenementen door heel Nederland. Het enthousiasme van mijn fans en publiek houdt mijn motor draaiende.

Dankzij de vele opdrachtgevers, producers, tekstschrijvers, mijn management Startup Events, mijn technische ondersteuning MGA Sound, mijn familie en mijn publiek, heb ik steeds weer vol energie en met veel plezier kunnen optreden op de vele podia in Nederland en België. Van elk optreden heb ik genoten van de support en gezelligheid van alle bezoekers, medewerkers en organisatoren.

Ook voor 2019 zullen er weer diverse activiteiten op de agenda staan, en kijk ik uit naar weer een paar mooie projecten in 2019 en hopelijk komen we elkaar daar weer tegen.

Emmen 29 december 2018

Optreden Paradiso met Bökkers
Emmen 18-12-2018

Jongens van het Noorden


Op kerstavond zal ik van me laten horen in 'Jongens van het Noorden' van RTV Drenthe. Begeleid door de sympathieke Woudrukkers zal ik een paar mooie nummers zingen en natuurlijk zal een passend kerstlied hierbij niet ontbreken.

Wil jij deze sfeervolle uitzending niet missen?
Stem dan op kerstavond af op RTV Drenthe!

Uitzending: 24 december om 17:13
Emmen 17-10-2018

Vriendenkring Henk Wijngaard - 2018

Op zondag 18  november a.s. organiseert “ Vriendenkring Henk Wijngaard ” het   jaarlijks optreden van Henk Wijngaard in Cafe  D`n Egelantier wilhelminaplein 21 in Someren.Dit jaar komt de enige echte Asfaltrocker Henk Wijngaard voor het 37e! opvolgend jaar optreden in Someren. Henk, gezelligheidskanon nummer één! van Nederland, brengt tijdens zijn optreden een uitgebreid scala van truckersongs, countrysongs, en rock and roll, en natuurlijk zijn lange rij van hits, o.a. : Sneeuwwitte Bruidsjurk, Vlam in de pijp, He Suzie, en Beun de beunhaas en zijn meest recente :Hoe die  zomer was!Dus voor een gezellig middagje uit, en voor het betere inhaakwerk,
Met de vlam in de pijp naar Someren

De aanvang is 14.30 uur
Entree gratis

LET OP : VOL = VOLEmmen 14-10-2018
 

Beef Bier & Wijngaard - 2018


De Woudrukkers openden de 3e editie van BEEF, BIER & WIJNGAARD met veel spektakel en zorgden samen met Harten 10 voor een super gezellig feest. 


 


Emmen 09-08-2018
 

Beef, Bier & Wijngaard
Emmen 20-06-2018
 

Meldpunt ProRail 

Met de Vlam in de Pan, veilig de overweg oversteken met Super Henk!
Meld obstakels/gevaarlijke situaties via superhenk@prorail.nl |

Het gaat steeds vaker (bijna) mis met wegverkeer op spoorwegovergangen. In 2017 nam het aantal vertraagde treinen hierdoor toe naar maar liefst 5.978. In 2016 waren dit er 5.702. Een kwart van de incidenten wordt veroorzaakt door (bijna) aanrijdingen met vrachtwagens met veel schade als gevolg.

Om overwegen zo veilig mogelijk te houden, start ProRail een meldpunt voor beroepschauffeurs waar zij eventuele obstakels die gevaar op kunnen leveren bij overwegen kunnen melden. https://www.prorail.nl/superhenk
 
Emmen 3 januari 2018 

 


Emmen 14 december 2017
 

Henk Wijngaard - Kerstfeest is voor Iedereen (officiële video)
Emmen 14 december 2017
 

Henk Wijngaard - Wat ik met Kerst zou wensen (officiële video)


Emmen 4 december 2017
 

Nieuwe Kerstsingle 2017

Begin december was het dan zo ver en mocht ik mijn nieuwste kerstsingles in ontvangst nemen.
Kerstmis is voor Iedereen en Wat ik met Kerst zou wensen. Twee prachtige kerstnummers waar ik erg blij mee ben.

  


 


 

 


Emmen 23 oktober 2017 
 

Een dampende combinatie voor Henk Wijngaard

Samen met De Woudrukkers ga ik een nieuw avontuur aan en zal ik live met deze 'barre mannen' de versterkters open scheuren en als Asfaltrocker de Vlam in de Pijp slaan!

Rock 'n Loll is het motto van De Woudrukkers, dus dat wordt gegarandeerd een dik feessie.


Henk Wijngaard en De Woudrukkers boek je exclusief bij Startup Events!
 


Emmen 18 oktober 2017
 

TRUCKER HENK DENDERT MAAR DOOR !

OPTREDEN HENK WIJNGAARD

Op zondag 19 november a.s. organiseert: “ Vriendenkring Henk Wijngaard ” het   jaarlijks optreden van Henk Wijngaard in Cafe  D`n Egelantier in Someren.

Dit jaar zal Henk Wijngaard voor het 36e! opvolgend jaar optreden in Someren.

Henk gezelligheidskanon nummer een! van Nederland brengt tijdens zijn optreden een uitgebreid scala van truckersongs, countrysongs, en rock and rol, en natuurlijk zijn lange rij van hits, o.a.: Sneeuwwitte Bruidsjurk, Vlam in de pijp, He Suzie, en Beun de beunhaas. Dus voor een gezellig middagje uit, en voor het betere inhaakwerk, Met de vlam in de pijp naar Someren.De aanvang is 14.30 uur
Entree gratis
Let op VOL = VOL

Met vriendelijke groet
VRIENDENKRING HENK WIJNGAARD

Peter van Vlokhoven
Tel 0610513916
Email : p.vlokhoven5@upcmail.nl
 


Emmen 16-10-2017
 

Beef Bier & Wijngaard 2017

Vandaag nagenieten van een super gezellige BEEF BIER & WIJNGAARD 2017. Samen met collega artiesten, technici, presentator Willie Oosterhuis, familie, vrienden en vele van mijn lieve en trouwe fans hebben we een top middag gehad in zalencentrum Spalink. Iedereen bedankt voor de inzet, medewerking en getoonde belangstelling!


 


Emmen 25 augustus 2017

ALS HET GAAT OM INSPIRATIE

Het zoeken naar inspiratie voor liedjes over het chauffeursleven valt niet altijd mee. Zeker niet wanneer je er al meer dan 100 hebt geschreven, bezongen, en steeds weer probeert de emoties van onze mannen en vrouwen van de weg in een liedje neer te zetten.

Maar dan ineens duikt er een liedje op van mijn studio producer Niels Lingbeek en na het een aantal keren te hebben beluisterd, is dit nummer uiteindelijk opgenomen en op cd gezet. Deze nieuwe single "Hoeveel Kilometers" is vanaf vandaag verkrijgbaar via de downloads streaming sites. Als bonus track is "Deze Zomer is voor Jou" toegevoegd.

Hopelijk voelen mijn fans en aanhang de emotie van de lange ritten en afstanden met mij mee in dit nieuwe Truckersliedje "Hoeveel Kilometers"

Veel luister plezier, Henk Wijngaard
 


Info agenda en boekingen: Startup Events


Emmen 25 augustus 2017

Hier is ie dan! De hoes van mijn nieuwe single. De single is nu te downloaden via Spotify Zazzel en iTunes
Emmen juni 2017

Mooi stukkie in de krant.


 

 


Emmen 16 mei 2017
 

DEZE ZOMER IS VOOR JOU.

Na een paar drukke maanden en een mooie vakantie zijn we alweer een mooi eind op weg in 2017. De zomer van 2017 staat voor de deur en al 50 mooie zomers heb ik mogen delen met mijn meisje Trijntje en ook deze zomer zal weer 100% voor haar zijn.

En hoe mooi is het dan om de zomer van 2017 te beginnen met mijn nieuwste single 'Deze Zomer is voor Jou'.

'Deze Zomer is voor Jou' is nu te beluisteren/downloaden op iTunes. 


 


Emmen 11 januari 2017
 

De allerbeste wensen voor 2017

Hierbij wil ik iedereen een prachtig, gezond, gelukkig en muzikaal 2017 toewensen. Wat een fantastisch jaar heb ik mogen beleven in 2016. Het jaar van 40, 50, 70! Drie mooie mijlpalen in één jaar: 50 jaar getrouwd met mijn Trijn, mijn 70e verjaardag, en 40 jaar artiest.
 

2016, het jaar waarin mijn jubileum CD BOX, de single 'Hoe Die Zomer Was' en ‘Café de Hemel’ zijn uitgebracht en ik een Golden Telstar Award in ontvangst mocht nemen voor de verkoop van meer dan 15.000 exemplaren van ‘Zolang de motor draait’. En als kroon op mijn 40 jarig jubileum mocht ik uit handen van Adri-Jan Hoes, van Telstar Music, de Million Award ontvangen voor de verkoop door Telstar van meer dan 1 miljoen geluid dragers, Cd’s, Lp’s, Singles en Cassettebandjes.
 
Ook mijn reis naar Amerika was één van deze mooie hoogtepunten in 2016. Wat een warm welkom mocht ik daar in Michigan op de Devor dairyfarm ontvangen door Margreet en Henk de Vor. En dan niet te vergeten al mijn trouwe fans die ik afgelopen jaar wederom mocht ontmoeten.
 

Dankzij de vele opdrachtgevers, producers, tekstschrijvers, mijn management Startup Events, mijn technische ondersteuning MGA Sound, mijn familie, maar vooral dankzij mijn fans en alle andere bezoekers van mijn optredens heb ik steeds weer vol energie en met veel plezier kunnen optreden op de vele podia in Nederland en België. Van elk optreden heb ik genoten van de support en gezelligheid van alle bezoekers, medewerkers en organisatoren.
 
Het zou geweldig zijn om 2016 te kunnen evenaren, dus ga ik vol energie 2017 in, en kijk ik uit naar weer een paar mooie projecten in 2017 en hopelijk komen we elkaar daar weer tegen.

 


Emmen 10 november 2016

 

‘Café de hemel’  verschijnt op Single

Elk jaar komt er wel een ‘nieuwe’ single van mij uit. Dat is dan weer een liedje van een oud album van 10 of 15 jaar geleden. Ik wilde weer eens iets nieuws uitbrengen en vroeg aan mijn goede vriend Dick van Altena of hij een aantal teksten wilde schrijven. ‘Café de Hemel’ is een liedje met een erg mooi verhaal. Het gaat over de ruimte achter de deur van Petrus…..ergens hier ver vandaan…aan het einde van de baan. Het is eigenlijk een duet geworden. Dick zingt namelijk ook mee en wanneer ik naar het nummer luister, krijg ik gewoon kippenvel.

Bij Zalencentrum Spalink in Geesteren heeft Patchanka Oosterhuis de clip opgenomen. Unique Oosterhuis schreef het scenario en de regie lag in handen van hun vader Willie Oosterhuis. Je ziet me lopen in een laantje met verdorde bomen en bladeren. Kleumend van de kou vervolg ik mijn weg door de harde wind. Dick staat met z’n gitaar en al spelend op z’n mondharmonica tegen een boom aan. Binnen zie profielen van bekende overleden sterren aan tafel zitten. Al met al is het een hele mooie clip geworden.
  

 
Emmen 24 oktober 2016
 

TRUCKER HENK DENDERT MAAR DOOR !

JUBILEUM OPTREDEN HENK WIJNGAARD

Op zondag 27 november a.s. organiseert: “ Vriendenkring Henk Wijngaard ” het   jaarlijks optreden van Henk Wijngaard in Cafe  D`n Egelantier in Someren.

Dit jaar viert Henk Wijngaard zijn 40 jarig artiestenjubileum en zal voor het 35e! opvolgend jaar optreden in Someren.
Henk gezelligheidskanon nummer één  van Nederland brengt tijdens zijn optreden een uitgebreid scala van truckersongs, countrysongs, en rock and rol, en natuurlijk zijn lange rij van hits, o.a. : Sneeuwwitte Bruidsjurk, Vlam in de pijp, He Suzie, en Beun de beunhaas en zijn meest recente :Hoe die  zomer was!Dus voor een gezellig middagje uit, en voor het betere inhaakwerk, Met de vlam in de pijp naar Someren

De aanvang is 14.30 uur
Entree gratis
Let op VOL = VOL

Met vriendelijke groet
VRIENDENKRING HENK WIJNGAARD

Peter van Vlokhoven
Tel 0610513916
Email : p.vlokhoven5@upcmail.nl


Emmen 17 oktober 2016


Golden Award en Telstar Million Award - Henk Wijngaard

En zo is het ineens 17 oktober en kijken Trijn en ik terug op een onvergetelijke en emotionele dag. Een dag die we samen vierden met onze kinderen, kleinkinderen, familie, vrienden, kennissen en niet te vergeten mijn trouwe fans.

Uit de handen van Adri-Jan Hoes mocht ik twee prijzen in ontvangst nemen: één voor de verkoop van 15.000 exemplaren van 'Zolang de Motor Draait' en één voor de verkoop van meer dan 1 miljoen CD's, LP's. Singles en cassettebandjes bij Johnny Hoes - Telstar Music. Wat een onvergetelijke verrassing. Tevens werd mijn allernieuwste album 'Mijn Allergrootste Successen' gepresenteerd en overhandigd door Adri-Jan Hoes. Trijn werd verwend met 50 prachtige rode rozen voor ons onlangs gevierde 50 jarig Huwelijksdag.

En wat hebben we samen genoten van een prachtig feest met optredens van: Tokyo Rooz, Evert Wolters, Ellen Jannink, Mike Kanders, Ramon Soer en Sandra Timmerman en de band Shadow Creek Ramblers. De altijd sympathieke Willie Oosterhuis verzorgde de presentatie op een super gezellige wijze en waagde zich zelfs menigkeer op de dansvloer. Wij willen dan ook iedereen die heeft bijgedragen aan het doen slagen van deze prachtige dag bedanken voor hun inzet op welke manier dan ook!

Vanaf heden verkrijgbaar mijn enige echte jubileum CD Box met mijn allergrootste successen bestaande uit maar liefst 48 nummers.

Foto: TJ-Unlimited

 


Jubileumshow Henk Wijngaard 40 jaar


Op 16 oktober 2016 vindt er een geweldige Zondagmiddag-Happening plaats in zalencentrum Spalink te Geesteren. De presentatie van deze show is in handen van niemand minder dan Willie Oosterhuis. Hier wordt Henk officieel gehuldigd en vindt de presentatie van zijn nieuwe cd-box plaats. Alle grote hits van Henk Wijngaard komen voorbij in deze show met gastoptredens van o.a. Shadow Creek Ramblers, Ellen Jannink, Tokyo Rooz en Evert Wolters. 

Tickets à € 5,00 reserveren via info@spalink.nl
Kids gratis


Emmen 19 september 2016

Kijk Uit Hier Ben Ik - nr 1 op Facebook


Heb jij een nummer van Henk Wijngaard die je 16 oktober aanstaande heel graag zou horen? Ga dan naar mijn officiele Facebookpagina en stem op je favorietste hit en wie weet, zing ik dan jouw lievelingsnummer tijdens mijn jubileumfeest in zalencentrum Spaling te Geesteren. 
Emmen 25 augustus 2016


Een Nieuwe Lading Hits


Henk Wijngaard is onlangs 70 geworden, 50 jaar getrouwd, en 40 jaar een succesvol artiest! Hij heeft net een weergaloos album opgenomen met een groot aantal nieuwe nummers, geschreven door Dick van Altena, die samen met Hans Vrolijks de productie voor zijn rekening nam. De gelijknamige single van dit album 'Hoe die Zomer was' wordt zeer goed ontvangen en koerst af op een 28ste hitnotering. De release datum is 2 september 2016 en wordt gedistribueerd door Heartselling

Op 16 oktober 2016 vindt er een zondagmiddaghappening plaats in De Bonte Wever te Assen. Deze middag zal Henk officieel gehuldigd worden en vindt de presentatie plaats van zijn 4CD-box, met het complete hitoverzicht, incl. bonustracks.